Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kapros káposzta ínyenceknek

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 40 dkg bélszín
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 db első füstölt sertéscsülök
  • 1 kg hordós káposzta
  • 1 csomó friss kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. olívaolaj
  • bors

 

 

Elkészítési mód:
A finomra vágott hagymát, a kaprot és a káposztát olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a füstöltcsülköt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Meghintjük őrölt pirospaprikával, paradicsompürével ízesítjük, borssal fűszerezzük, és egy forralás után lassú tűzön 3 óra alatt, állandó folyadékpótlással puhára főzzük. A csülökből a csontot kihúzzuk, majd fóliába tekerve lehűtjük. A káposztát, a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, és készre főzzük. A bélszínt és a csülköt szeletekre, a kolbászt karikákra vágjuk, kevés olajon megsütjük, majd feltétként tálaljuk a káposztára. Végezetül kaporral és tejföllel díszítve szervírozzuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben