Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg bélszín
20 dkg füstölt kolbász
1 db első füstölt sertéscsülök
1 kg hordós káposzta
1 csomó friss kapor
1 fej vöröshagyma
1 ek. paradicsompüré
2 dkg őrölt pirospaprika
1 ek. liszt
2 dl tejföl
1 ek. olívaolaj
bors
Elkészítési mód:
A finomra vágott hagymát, a kaprot és a káposztát olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a füstöltcsülköt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Meghintjük őrölt pirospaprikával, paradicsompürével ízesítjük, borssal fűszerezzük, és egy forralás után lassú tűzön 3 óra alatt, állandó folyadékpótlással puhára főzzük. A csülökből a csontot kihúzzuk, majd fóliába tekerve lehűtjük. A káposztát, a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, és készre főzzük. A bélszínt és a csülköt szeletekre, a kolbászt karikákra vágjuk, kevés olajon megsütjük, majd feltétként tálaljuk a káposztára. Végezetül kaporral és tejföllel díszítve szervírozzuk.