Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szűzpecsenye citrommártásban, erdei gombás jázminrizzsel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 2 db citrom
  • 1 ek. liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:

A szűzpecsenyét egészben, sóval és olajjal bedörzsöljük. Tepsibe rakjuk, fél dl vizet öntünk alá és fóliával letakarjuk. 20 percig 220 oC pároljuk, majd a fóliát levesszük róla és rövid idő alatt aranybarnára sütjük. Azután hagyjuk kihűlni és nyolc szeletre vágjuk. Közben a vajon a karikákra vágott citromot megdinszteljük, liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük 1 dl vízzel, sóval ízesítjük és krémesre főzzük. A hússzeleteket belerakjuk a citromos mártásba és egy forralás után gombás rizzsel, búzacsírával és paradicsommal díszítve kínáljuk.

Gombás jázminrizs

  • 20 dkg jázminrizs
  • 20 dkg erdei gombamix
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:

1 liter enyhén sós vízben a rizst megfőzzük, lecsepegtetjük. Közben olajon a finomra vágott hagymát és a kockázott gombát megpirítjuk, sóval ízesítjük és összekeverjük a rizzsel.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben