Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Marhaszelet vadas mártásban bazsalikomos zsemlegombóccal

Hozzávalók:


(4 személyre)

  • 80 dkg szürkemarha-fehérpecsenye
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • ½ fej zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dkg őrölt babérlevél
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2 ek. mustár
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. ecet
  • 2 dl tejföl
  • 1 g. fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:

A húst olajjal bekenjük, sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, és rövid ideig állni hagyjuk, majd 8 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Azt követően egy lábasba mindkét oldalát olajon megpirítjuk. A tisztított zöldségeket, a vöröshagymát és a szalonnát kockákra, a petrezselyemzöldjét finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk, majd a hússal együtt, fedő alatt megdinszteljük. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. A húst óvatosan kiszedjük, és a benne lévő zöldségeket botmixerrel krémesítjük. A cukrot karamellizáljuk, hozzákeverjük a zöldségpüréhez, ecettel, mustárral, babérlevéllel, sóval ízesítjük, és tejfeles liszttel behabarjuk. Végezetül visszarakjuk a hússzeleteket, és egy forralást követően, a zsemlegombóccal együtt ízlésesen díszítve szervírozzuk.

Zsemlegombóc

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 4 db zsemle
  • 5 db friss bazsalikomlevél
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek. zsír
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:

A zsemlét felkockázzuk, és olajon megpirítjuk. Azt követően a zsírral, a finomra vágott bazsalikomlevéllel, a liszttel és a sóval összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle. Enyhén sós vízben, kb. 15 perc alatt készre főzzük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben