Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Diótorta

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek. rum
  • 30 dkg dióbél
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kk. instant kávé
  • 2 ek. tej
  • 1 csipet só

Elkészítési mód:

Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, egy sütőpapírból kivágott körlapot vékonyan bekenünk vajjal, majd az aljára terítjük. Tizenkét szem dióbelet félreteszünk, a többit ledaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kukoricalisztet, a rumot, majd a csipet sóval kemény habbá vert fehérjét, a darált diót, és óvatosan összedolgozzuk. Ezután beleöntjük a sütőformába, és 160°C-os előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha kész, rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Vízgőz felett a csokoládét felolvasztjuk, összekeverjük a vajjal, a tejjel, a cukorral, és állandó kevergetés mellett, lassú tűzön krémesre főzzük, majd bevonjuk vele a tortát. A félretett dióval díszítjük.