Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Marharostélyos zöldbors-mártásban, spagettiágyon

 

Hozzávalók:

(4 személyre)

  • 80 dkg szürkemarha-hátszín
  • 5 dkg egész zöld bors
  • 3 ek. dijoni mustár
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A húst 8-felé szeleteljük, megsózzuk, vékonyra klopfoljuk, majd mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és rövid idő alatt kevés olajon megsütjük. Közben a borsot egy mozsárban durvára törjük, vajon megpirítjuk, amikor pattog, hozzáadjuk a dijoni mustárt, és felöntjük a tejszínnel. Sóval ízesítjük, belerakjuk a hússzeleteket, és petrezselymes spagettiágyon melegen tálaljuk.

 

Petrezselymes spagetti:

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 30 dkg spagetti
  • 2 cs. petrezselyem zöldje
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:

A spagettit enyhén sós, olajos vízben kifőzzük, majd lecsurgatjuk. Közben a finomra vágott petrezselyemzöldet vajon megdinszteljük, sóval ízesítjük, és összekeverjük a spagettivel.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben