Kacsacombok szőlővel, egészben sült burgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  •   8 db kacsacomb
  •   80 dkg burgonya
  •   30 dkg fehér szőlő
  •   30 dkg piros szőlő
  •   5 dkg vaj
  •   1 dl vörösbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. zsír
  • 3 levél bazsalikom
  • só, bors

Elkészítési mód:

A kacsacombok mindkét oldalát jól besózzuk, olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a bazsalikomlevelet és borssal fűszerezzük. Fedő alatt fél fövésig pároljuk, majd a fűszeres léből kivesszük, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk zsírral, és előmelegített sütőben, kb.180°C-on pirosra sütjük. A szőlőt vajban megpároljuk, vörösborral felöntjük és rövid idő alatt készre főzzük, belerakjuk a kacsacombokat, majd egy forralás után tálaljuk a menet közben meghámozott, forró olajban pirosra sütött burgonyával.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben