topbar
fejlec01

foetel Sertésszűzérmék déligyümölcsmártással burgonyapürével

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg sertés szűzérme

1 dl olívaolaj

Elkészítési mód:

A sertésszüzet sóval bedörzsöljük, egészben alufóliába csomagoljuk, majd tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk 1 dl vízzel és előmelegített sütőben 200°C-on, kb. 10-15 percig pároljuk. Ezután az alufóliából kicsomagoljuk, egyenletesen ráöntjük az olívaolajt, majd készre sütjük. Érmékre szeletelve, burgonyapürével tálaljuk, mellé déligyümölcsmártást és vöröshagymacsírát kínálunk.

 

Burgonyapüré

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya

2 dkg vaj

2 dl tejföl

Elkészítési mód:

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben, egészben feltesszük főni. Ha puhára főtt, leöntjük róla a vizet, burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, sóval beízesítjük, majd habverővel simára keverjük.

Déligyümölcsmártás:

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 db narancs

2 db mandarin

5 dkg vaj

2 cs. vaníliás cukor

1 ek. liszt

1 dl tej

Elkészítési mód:

A gyümölcsöket apróra vágjuk, vajon megpároljuk, cukorral és egy csipet sóval ízesítjük. Meghintjük liszttel, felöntjük tejjel, majd felforraljuk és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben