Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg sertés szűzérme
1 dl olívaolaj
só
Elkészítési mód:
A sertésszüzet sóval bedörzsöljük, egészben alufóliába csomagoljuk, majd tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk 1 dl vízzel és előmelegített sütőben 200°C-on, kb. 10-15 percig pároljuk. Ezután az alufóliából kicsomagoljuk, egyenletesen ráöntjük az olívaolajt, majd készre sütjük. Érmékre szeletelve, burgonyapürével tálaljuk, mellé déligyümölcsmártást és vöröshagymacsírát kínálunk.
Burgonyapüré
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
2 dkg vaj
2 dl tejföl
só
Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben, egészben feltesszük főni. Ha puhára főtt, leöntjük róla a vizet, burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, sóval beízesítjük, majd habverővel simára keverjük.
Déligyümölcsmártás:
Hozzávalók:
(4 személyre)
2 db narancs
2 db mandarin
5 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor
1 ek. liszt
1 dl tej
Elkészítési mód:
A gyümölcsöket apróra vágjuk, vajon megpároljuk, cukorral és egy csipet sóval ízesítjük. Meghintjük liszttel, felöntjük tejjel, majd felforraljuk és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük.