Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertésszűzérmék déligyümölcsmártással, burgonyapürével

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg sertés szűzérme
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítési mód:

A sertésszüzet sóval bedörzsöljük, egészben alufóliába csomagoljuk, majd tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk 1 dl vízzel és előmelegített sütőben 200°C-on, kb. 10-15 percig pároljuk. Ezután az alufóliából kicsomagoljuk, egyenletesen ráöntjük az olívaolajt, majd készre sütjük. Érmékre szeletelve, burgonyapürével tálaljuk, mellé déligyümölcsmártást és vöröshagymacsírát kínálunk.

 

Burgonyapüré

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl tejföl

Elkészítési mód:

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben, egészben feltesszük főni. Ha puhára főtt, leöntjük róla a vizet, burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, sóval beízesítjük, majd habverővel simára keverjük.

Déligyümölcsmártás:

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 2 db narancs
  • 2 db mandarin
  • 5 dkg vaj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tej

Elkészítési mód:

A gyümölcsöket apróra vágjuk, vajon megpároljuk, cukorral és egy csipet sóval ízesítjük. Meghintjük liszttel, felöntjük tejjel, majd felforraljuk és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben