Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kacsamell narancskrémmel, jázminrizzsel

 

 Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 4 db kacsamell
  • 8 levél bazsalikom
  • 30 dkg jázminrizs


Elkészítési mód:

A tisztított kacsamellet sóval jól bedörzsöljük, és egyenként bazsalikomlevéllel alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, 1 dl vízzel meglocsoljuk, és 170°C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. Azután a húst kicsomagoljuk és aranybarnára sütjük. Közben a jól átmosott jázminrizst 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A húst 3 felé szeleteljük, jázminrizzsel és narancskrémmel kínáljuk.

 

 


Narancskrém:

  • 4 db narancs
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet só


Elkészítési mód:


A héjától megtisztított, kockákra vágott narancsot vajon megpároljuk. Szegfűszeggel, vaníliás cukorral és sóval ízesítjük, majd turmixgéppel krémesítjük. Tetszés szerint üvegpohárban tálaljuk.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben