topbar
fejlec01

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

foetel Kacsamell narancskrémmel jázminrizzsel

 

 Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db kacsamell
8 levél bazsalikom
30 dkg jázminrizs

 

Elkészítési mód:
A tisztított kacsamellet sóval jól bedörzsöljük, és egyenként bazsalikomlevéllel alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, 1 dl vízzel meglocsoljuk, és 170°C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. Azután a húst kicsomagoljuk és aranybarnára sütjük. Közben a jól átmosott jázminrizst 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A húst 3 felé szeleteljük, jázminrizzsel és narancskrémmel kínáljuk.

 

Narancskrém:

4 db narancs
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
2 cs. vaníliás cukor
2 dkg vaj
1 csipet só

 

Elkészítési mód:
A héjától megtisztított, kockákra vágott narancsot vajon megpároljuk. Szegfűszeggel, vaníliás cukorral és sóval ízesítjük, majd turmixgéppel krémesítjük. Tetszés szerint üvegpohárban tálaljuk.

 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben