Hozzávalók:
(4 személyre)
4 db kacsamell
8 levél bazsalikom
30 dkg jázminrizs
só
Elkészítési mód:
A tisztított kacsamellet sóval jól bedörzsöljük, és egyenként bazsalikomlevéllel alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, 1 dl vízzel meglocsoljuk, és 170°C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. Azután a húst kicsomagoljuk és aranybarnára sütjük. Közben a jól átmosott jázminrizst 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A húst 3 felé szeleteljük, jázminrizzsel és narancskrémmel kínáljuk.
Narancskrém:
4 db narancs
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
2 cs. vaníliás cukor
2 dkg vaj
1 csipet só
Elkészítési mód:
A héjától megtisztított, kockákra vágott narancsot vajon megpároljuk. Szegfűszeggel, vaníliás cukorral és sóval ízesítjük, majd turmixgéppel krémesítjük. Tetszés szerint üvegpohárban tálaljuk.