Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vajban párolt fogasfilé kapormártással, jázminrizzsel, párolt zöldségekkel

Hozzávalók:


(4 személyre)

  • 80 dkg fogasfilé
  • 80 dkg vegyes zöldség (mélyhűtött)
  • 20 dkg jázminrizs
  • 2 cs. kapor
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, őrölt fehérbors

 

Elkészítési mód:

A sóval bedörzsölt halfiléket 10 dkg olvasztott vajban megsütjük. A rizst jól átmossuk és 2 l enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A finomra vágott kaprot 5 dkg vajon felhevítjük, liszttel meghintjük, tejjel felöntjük, és krémesre főzzük, majd sóval, borssal ízesítjük. Közben olívaolajon, kevés folyadék hozzáadásával a zöldségeket fedő alatt puhára pároljuk, és sóval ízesítjük. Végezetül ízlésesen tálaljuk.
 

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben