Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Borjúszűz gazdagon, vegyes körettel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg borjúszűz
  • 20 dkg tóalmási parasztkolbász
  • 4 db paradicsom
  • 4 db kápia paprika
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg erdei gomba mix
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 fej hagyma
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • 5 dkg zsír
  • 2 ek. olaj
  • só, bors


Elkészítési mód:

A szűzérmét 8 szeletre vágjuk, sóval bedörzsöljük, klopfolóval enyhén megütögetjük, majd olajban megpirítjuk és kevés folyadék hozzáadásával, fedő alatt puhára pároljuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, majd héjától megtisztítjuk, a paprikákat csíkokra, a hagymát apró kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát, a kolbászt, a paprikát, és a gombát zsíron lesütjük, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldborsót, majd egy forralás után felöntjük paradicsomlével és készre főzzük. A hús mellé a ragut feltétként tálaljuk, köretként sült burgonyát és rizst ajánlunk, koktélparadicsommal, salátával díszítve kínáljuk.

 

 

 

 


Vegyes köret (300 kcal/fő)

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg rizs
  • olaj a sütéshez


Elkészítési mód:

A burgonyát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd forró olajban pirosra sütjük. Közben a rizst jól átmossuk, 1 liter enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.