topbar
fejlec01

foetel Borjúszűz gazdagon vegyes körettel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg borjúszűz

20 dkg tóalmási parasztkolbász

4 db paradicsom

4 db kápia paprika

10 dkg zöldborsó

20 dkg erdei gomba mix

1 dl paradicsomlé

1 fej hagyma

2 dkg őrölt pirospaprika

5 dkg zsír

2 ek. olaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A szűzérmét 8 szeletre vágjuk, sóval bedörzsöljük, klopfolóval enyhén megütögetjük, majd olajban megpirítjuk és kevés folyadék hozzáadásával, fedő alatt puhára pároljuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, majd héjától megtisztítjuk, a paprikákat csíkokra, a hagymát apró kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát, a kolbászt, a paprikát, és a gombát zsíron lesütjük, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldborsót, majd egy forralás után felöntjük paradicsomlével és készre főzzük. A hús mellé a ragut feltétként tálaljuk, köretként sült burgonyát és rizst ajánlunk, koktélparadicsommal, salátával díszítve kínáljuk.


Vegyes köret

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg burgonya

20 dkg rizs

olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd forró olajban pirosra sütjük. Közben a rizst jól átmossuk, 1 liter enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben