foetel Borjúszűz gazdagon vegyes körettel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg borjúszűz

20 dkg tóalmási parasztkolbász

4 db paradicsom

4 db kápia paprika

10 dkg zöldborsó

20 dkg erdei gomba mix

1 dl paradicsomlé

1 fej hagyma

2 dkg őrölt pirospaprika

5 dkg zsír

2 ek. olaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A szűzérmét 8 szeletre vágjuk, sóval bedörzsöljük, klopfolóval enyhén megütögetjük, majd olajban megpirítjuk és kevés folyadék hozzáadásával, fedő alatt puhára pároljuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, majd héjától megtisztítjuk, a paprikákat csíkokra, a hagymát apró kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát, a kolbászt, a paprikát, és a gombát zsíron lesütjük, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldborsót, majd egy forralás után felöntjük paradicsomlével és készre főzzük. A hús mellé a ragut feltétként tálaljuk, köretként sült burgonyát és rizst ajánlunk, koktélparadicsommal, salátával díszítve kínáljuk.


Vegyes köret

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg burgonya

20 dkg rizs

olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd forró olajban pirosra sütjük. Közben a rizst jól átmossuk, 1 liter enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben