Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg szűzérme
50 dkg Kolozsvári szalonna
60 dkg vöröshagyma
5 dkg sertészsír
só, bors
Elkészítési mód:A szűzérmét lehártyázzuk, 12 szeletre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, serpenyőben mindkét oldalát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és szalonnát, majd készre sütjük. Köretként rösztit kínálunk, hagymával díszítve tálaljuk.
Röszti
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A héjától megtisztított burgonyát, enyhén sós vízben, egészben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk, ráreszeljük a burgonyát, összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.