topbar
fejlec01

foetel Szűzérme parasztosan rösztivel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg szűzérme

50 dkg Kolozsvári szalonna

60 dkg vöröshagyma

5 dkg sertészsír

só, bors


Elkészítési mód:

A szűzérmét lehártyázzuk, 12 szeletre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, serpenyőben mindkét oldalát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és szalonnát, majd készre sütjük. Köretként rösztit kínálunk, hagymával díszítve tálaljuk.


Röszti

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya

1 nagy fej vöröshagyma

5 dkg vaj

2 ek. olaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát, enyhén sós vízben, egészben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk, ráreszeljük a burgonyát, összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben