Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szűzérme parasztosan rösztivel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg szűzérme
  • 50 dkg Kolozsvári szalonna
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg sertészsír
  • só, bors


Elkészítési mód:

A szűzérmét lehártyázzuk, 12 szeletre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, serpenyőben mindkét oldalát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és szalonnát, majd készre sütjük. Köretként rösztit kínálunk, hagymával díszítve tálaljuk.


Röszti (380 kcal/fő)

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát, enyhén sós vízben, egészben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk, ráreszeljük a burgonyát, összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben