Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kakukkfűvel fűszerezett kacsamell narancsmártással, vegyes körettel

 

Hozzávalók:

  • 4 db kacsamell
  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg rizs
  • só, kakukkfű
  • 2 ek. olíva olaj
  • olaj a burgonyasütéshez

Elkészítési mód:

A kacsamell bőrét bekockázzuk, olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval, kakukkfűvel ízesítjük, majd nagyon lassú tűzön két órán keresztül konfitáljuk (50°C-on abáljuk). Tepsibe rakjuk, és előmelegített, 170°C-os sütőben pirosra sütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk, és forró olajban kisütjük. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd a burgonyával és a narancsmártással együtt köretként tálaljuk a hús mellé. Kakukkfűvel és naranccsal díszítve kínáljuk.


Narancsmártás:
Hozzávalók:

  • 4 db narancs
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl narancslé
  • 1 kk. őrölt szegfűbors
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 2 dkg vaj
  • 5 levél menta
  • 1 csipet só

Elkészítési mód:

A narancsot lehéjazzuk, mentával, vajjal és tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük, majd szegfűborssal, fahéjjal, vaníliás cukorral, egy csipet sóval ízesítjük, 1 dl narancslével felöntjük, és bársonyosra főzzük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben