topbar
fejlec01

foetel Kakukkfűvel fűszerezett kacsamell narancsmártással vegyes körettel

 

Hozzávalók:

4 db kacsamell

80 dkg burgonya

20 dkg rizs

só, kakukkfű

2 ek. olíva olaj

olaj a burgonyasütéshez

 

Elkészítési mód:

A kacsamell bőrét bekockázzuk, olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval, kakukkfűvel ízesítjük, majd nagyon lassú tűzön két órán keresztül konfitáljuk (50°C-on abáljuk). Tepsibe rakjuk, és előmelegített, 170°C-os sütőben pirosra sütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk, és forró olajban kisütjük. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd a burgonyával és a narancsmártással együtt köretként tálaljuk a hús mellé. Kakukkfűvel és naranccsal díszítve kínáljuk.


Narancsmártás:
Hozzávalók:

4 db narancs

2 cs. vaníliás cukor

1 dl tejföl

1 dl narancslé

1 kk. őrölt szegfűbors

1 kk. őrölt fahéj

2 dkg vaj

5 levél menta

1 csipet só

 

Elkészítési mód:

A narancsot lehéjazzuk, mentával, vajjal és tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük, majd szegfűborssal, fahéjjal, vaníliás cukorral, egy csipet sóval ízesítjük, 1 dl narancslével felöntjük, és bársonyosra főzzük.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben