Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Citromos-magvas pulykamedalion jázminrizzsel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg pulykamedalion
  • 5 dkg hántolt napraforgó
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg hántolt tökmag
  • 30 dkg jázminrizs
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl citromlé
  • 4 db citrom
  • 1 ek. olaj


Elkészítési mód:

A húst folpackon keresztül kikloffoljuk, sóval meghintjük, egyenként lisztbe mártogatjuk és mindkét oldalát olajban megpirítjuk, megszórjuk magvakkal, felöntjük citromlével és puhára pároljuk. Ha túl sűrű a mártás, kevés vízzel felöntjük és krémesre főzzük. A jól átmosott rizst enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük majd formázva a hús mellé köretként kínáljuk. Citrommal és koktélparadicsommal díszítve tálaljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben