Rozmaringos szűzérme erdei pirított gombával, sült burgonyával

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés szűzérme
  • 2 ek. olívaolaj
  • 50 dkg erdei gomba mix
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. friss rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A húst nyolc szeletre vágjuk, sóval ízesítjük, folpackon keresztül enyhén kiklopfoljuk, az olívaolajt felhevítjük és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. A felkockázott hagymát és a gombát olajon megpirítjuk, sóval ízesítjük, majd a sült húsokat hozzáadjuk és fedő alatt rövid ideig pároljuk. Menet közben a burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk és forró olajban ropogósra sütjük, majd köretként tálaljuk a gombával együtt a hús mellé. Igény szerint díszítve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben