foetel Rozmaringos szűzérme erdei pirított gombával

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg sertés szűzérme

2 ek. olívaolaj

50 dkg erdei gomba mix

1 fej vöröshagyma

1 cs. friss rozmaring

1 fej vöröshagyma

80 dkg burgonya

olaj a sütéshez

Elkészítési mód:

A húst nyolc szeletre vágjuk, sóval ízesítjük, folpackon keresztül enyhén kiklopfoljuk, az olívaolajt felhevítjük és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. A felkockázott hagymát és a gombát olajon megpirítjuk, sóval ízesítjük, majd a sült húsokat hozzáadjuk és fedő alatt rövid ideig pároljuk. Menet közben a burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk és forró olajban ropogósra sütjük, majd köretként tálaljuk a gombával együtt a hús mellé. Igény szerint díszítve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben