Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pangasius filé zöldkörettel és sajtmártással

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 4 db pangasius filé (kb. 1 kg)
  • 30 dkg cukorborsó
  • 30 dkg zöldbab
  • 20 dkg karfiol
  • 3 szál répa
  • 1 cs. pertezselyem
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl zsíros tej
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 db citrom
  • só, bors


Elkészítési mód:

Felhevítünk 5 dkg vajat, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, belerakjuk a sóval bedörzsölt halakat és megsütjük. A répát karikára vágjuk, a zöldbabot feldaraboljuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, és a cukorborsóval együtt enyhén sós vízben egy forralásig főzzük, majd 5 dkg vajon megpároljuk. A maradék vajon a reszelt sajtot felhevítjük, felöntjük tejjel és krémesre főzzük. A halat citromkarikával díszítve, a zöldséggel és a sajtmártással együtt ízlésesen tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben