Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Roston sült Fásyburger steakburgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 30 dkg darált sertéslapocka
  • 1 kg újburgonya
  • 1 csokor oregánó
  • olaj a burgonyasütéshez

 

Elkészítési mód:

A darált húsokat jól összegyúrjuk, majd finomra vágott, friss oregánóval és sóval ízesítjük. Egy nyújtódeszkára kiöntjük és egy beolajozott nyújtófával, kb. 2 cm vastagra egyenletesen elterítjük, majd 15 cm-es átmérőjű pogácsákat formázunk belőle. Olajjal enyhén megkenjük, és rostlapon mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben az újburgonya felső héját ledörzsöljük, cikkekre vágjuk, bő olajban ropogósra sütjük, majd köretként tálaljuk, ketchuppal és majonézzel együtt a Fásyburger mellé.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben