Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Citromos hekk filé hercegnő burgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg hekk filé
  • 4 db citrom
  • 10 dkg vaj


Elkészítési mód:

A halat sóval bedörzsöljük, vajban megsütjük, citrommal ízesítjük, majd díszítjük, azután pedig köretként hercegnő burgonyát tálalunk mellé.

 

 


Hercegnő burgonya (350 kcal/fő)

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk, kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tejfelt, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, az olvasztott vajat, és botmixerrel krémesre pépesítjük. A dresszing zsákba csillag csövet teszünk, belerakjuk a burgonyakrémet, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kiadagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.