Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Ananászos csirkemell filé rösztivel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 db ananász
  • 2 dl ananászlé
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt

Elkészítési mód:

A csirkemellet felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, lisztbe mártjuk és vajban megpirítjuk. Az ananászt héjától megtisztítjuk, a közepét kiszúrjuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a húshoz, felöntjük az ananászlével, azután egy forralás után rösztivel és koktélparadicsommal tálaljuk.

 

 

Röszti (380 kcal/fő)

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát, enyhén sós vízben, egészben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk, ráreszeljük a burgonyát, összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.