Roston sült bélszín zöldségágyon

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg bélszín
  • 1 szál répa
  • 30 dkg karfiol
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg mustár
  • só, bors
  • olaj (a pácoláshoz)

Elkészítési mód:

A bélszínt lehártyázzuk, borssal, mustárral bedörzsöljük, majd egy edénybe tesszük és olajjal felöntjük. Azt követően hűtőbe rakjuk, és 4-5 napig érleljük. Sütés előtt megtisztítjuk a mustáros-borsos páctól, azután 8 szeletre vágjuk, megsózzuk és kezünkkel megnyomogatjuk. Ízlés szerint, rostlapon megsütjük - ki, hogyan szereti, ha véresen (rare): 2 perc, ha közepesen (medium): 3 perc, ha jól átsülve (well done): 5 perc mindkét oldalon. Közben a friss zöldségeket feldaraboljuk, vajban enyhén megpároljuk, sóval ízesítjük és köretként tálaljuk a hús mellé.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben