Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Konfitált kacsacomb steakburgonyával

 

Konfitált kacsacomb steakburgonyával 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 4 db hízott kacsacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 5 dkg zsír
  • 80 dkg burgonya
  • olaj (a sütéshez)
  • só, szemes bors


Elkészítési mód:

A combokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, zsíron mindkét oldalát megpirítjuk, majd belerakjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát, a petrezselyemzöldjét, és pár szem szemes borsot, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval utánízesítjük, azt követően alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Az újburgonya héját ledörzsöljük, cikkekre vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és bő olajban megsütjük. Végezetül paradicsomrózsával díszítve köretként tálaljuk a kacsacomb mellé.
                 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben