Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Petrezselymes-fokhagymás garnélarák burgonyakrokettel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg garnélarák
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyem zöldje
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt

Elkészítési mód:

A garnélarákokat megmossuk, vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a pépé zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyem zöldjét, liszttel meghintjük, összekeverjük, 1 dl vízzel felöntjük, sóval ízesítjük, és állandó kevergetés mellett rövid idő alatt készre főzzük. Burgonyakrokettel esztétikusan tálaljuk.

 

 


Burgonyakrokett 

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Ha puha a tészta, akkor zsemlemorzsát hozzátehetünk. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle, és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk, s forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben