Harcsaderék roston kapros lecsóval, sült burgonyával
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg harcsaderék
- 4 db kis patisszon
- 5 db paradicsom
- 2 db kaliforniai paprika (piros és sárga)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cs. kapor
- 80 dkg burgonya
- 5 dkg mangalicazsír
- 2 dkg kalocsai őrölt paprika
- só, bors
Elkészítési mód:
A harcsát megsózzuk, és hűtőbe rakjuk. A burgonyát megpucoljuk, és egészben enyhén sós vízben megfőzzük, a harcsával, a keresztbe kettévágott, belsejétől megtisztított patisszonokkal együtt enyhén beolajozott rostlapra tesszük, és megsütjük. Menet közben elkészítjük a lecsót: a hagymát karikákra, a paprikákat hosszába vágjuk, zsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a finomra aprított kaprot, sóval, borssal ízesítjük, majd őrölt pirospaprikával meghintjük, összekeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A sült halat felszeleteljük, majd esztétikusan, a sült burgonyával, a patisszonba töltött lecsóval, kaporral és paradicsomrózsával díszítve kínáljuk.