Harcsaderék roston kapros lecsóval, sült burgonyával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  •  80 dkg harcsaderék
  • 4 db kis patisszon
  • 5 db paradicsom
  • 2 db kaliforniai paprika (piros és sárga)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. kapor
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 2 dkg kalocsai őrölt paprika
  • só, bors

Elkészítési mód:
A harcsát megsózzuk, és hűtőbe rakjuk. A burgonyát megpucoljuk, és egészben enyhén sós vízben megfőzzük, a harcsával, a keresztbe kettévágott, belsejétől megtisztított patisszonokkal együtt enyhén beolajozott rostlapra tesszük, és megsütjük. Menet közben elkészítjük a lecsót: a hagymát karikákra, a paprikákat hosszába vágjuk, zsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a finomra aprított kaprot, sóval, borssal ízesítjük, majd őrölt pirospaprikával meghintjük, összekeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A sült halat felszeleteljük, majd esztétikusan, a sült burgonyával, a patisszonba töltött lecsóval, kaporral és paradicsomrózsával díszítve kínáljuk.
     

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben