Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertés szűzérmék mogyorós bundában, salátaágyon

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 3 db tojás
  • 2 dl sör
  • 2 dl olaj (sütéshez)
  • só, bors

Saláta:

  • 2 fej saláta
  • 2 db kígyóuborka
  • 1 csomó retek
  • 1 db citrom
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 kk. dijoni mustár

Elkészítési mód:
A sertés szűzpecsenyét 8 szeletre vágjuk, majd besózzuk. Húskalapáccsal folpack-on keresztül kiklopfoljuk. (Megj.: Azért tesszük rá a húsra, hogy ne fröcsköljön szét.) A lisztet a tojássárgájával, a darált mogyoróval valamint a sörrel simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan állandó kevergetés mellett, hozzáadjuk a mogyorós tésztához. Ebbe mártogatjuk a hús szeleteket és forró olajban aranysárgára sütjük.
Saláta:
A fejessalátát darabokra tépkedjük, felaprítjuk az uborkát és a retket, összekeverjük, majd egy fém tálcára tálaljuk. Menet közben elkészítjük a dressinget. Habverővel összekeverjük az olajat, a balzsamecetet, a dijoni mustárt, a sót és ráöntjük a salátára. Tálalásnál a mogyoró bundás szűzérméket ráhelyezzük a salátára és citrommal ízlésesen díszitjük.
    

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben