Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Harcsapaprikás galuskával

Hozzávalók (4 főre):

  • 80 dkg harcsafilé
  • 50 dkg halaprólék
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg őrölt pirospaprika
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítési mód:
A hagymát, a paprikát, a paradicsomot feldaraboljuk, majd a felkockázott szalonnán lepirítjuk, hozzáadjuk a halaprólékot, meghintjük őrölt pirospaprikával és sóval ízesítjük. Felöntjük 1 l vízzel, és lassú tűzön 2 óra alatt készre főzzük, majd szűrőn keresztül lepasszírozzuk, és krémesre főzzük. Ezután belerakjuk a kockázott harcsafilét, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd meghintjük liszttel, összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és egy forralás után galuska körettel díszítve tálaljuk.
 

 

Galuska:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl tej

Elkészítési mód:
A bográcsba 2 l vizet öntünk, felforraljuk, sóval ízesítjük és olajat adunk hozzá. Menet közben a lisztet a tojással, a tejjel összekeverjük és sóval ízesítjük. Apró lyukú galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére tésztaszűrővel leszűrjük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben