Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Kakukkfüves borjúsült szaftjában lapcsánkával

 

Hozzávalók (4 főre):

  • 60 dkg borjúcomb
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 cs. kakukkfű
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. olívaolaj


Elkészítési mód:
A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, serpenyőbe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és kérget pirítunk rá. Ezután egy nagyobb edénybe tesszük, a liszt kivételével a hozzávalókat belerakjuk, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük, és egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. Azután a húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A hús levét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stalboljuk), amikor a liszt elolvad, habverővel simára keverjük és krémesre főzzük. A kihűlt húst 8 szeletre vágjuk, belerakjuk a krémesített húslébe, és egy forralás után lapcsánkával, kakukkfűvel és apróra vágott pritaminpaprikával díszítve kínáljuk.

A lapcsánka hozzávalói:

  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • só, bors
  • olaj (sütéshez)

Elkészítési mód:
A meghámozott és lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. Kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és kerek, 1 cm magas fémforma segítségével a tésztát beleadagoljuk (forma nélkül is készíthető). Két-három perc múlva a formát lehúzzuk, és a tészta másik felét is pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, a felesleges olajat felitatjuk, és köretként tálaljuk a szűzérme mellé.