Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertéspörkölt gyulai módra

 

Hozzávalók (4 főre):

• 40 dkg sertésszűzérme
• 10 dkg füstölttarja
• 20 dkg gyulai kolbász
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 db zöldpaprika
• 1 db paradicsom
• 5 dkg sertészsír
• 3 dkg őrölt paprika
• 1 kg tisztított burgonya
• só, bors

Elkészítési mód:

A hagymát és a füstölt tarját kockákra, a gyulai kolbászt karikára vágjuk, majd zsíron megpirítjuk és megszórjuk őrölt paprikával. Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Zsírjára sütjük, azután felöntjük kevés vízzel, kb. 30 percig főzzük. Ha a levét lefővi, állandó kevergetés mellett a folyadékot pótoljuk. (Vigyázzunk arra, hogy ne égjen oda!) Ha türelmesek vagyunk egy szép bársonyos, sűrű pörköltszaftot kapunk. Ebbe a pörköltszaftba belerakjuk a kockára vágott sertéshúst és zsírjára sütjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a tisztított kockára vágott burgonyát és lassú tűzön puhára főzzük. Póréhagymával díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben