Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertés szűzérme

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 50 dkg sertés szűzérme (8 érme)       
  • 5 dkg vaj                                                                                
  • 1 dl citromlé                          
  • 2 evőkanál liszt                                               
  • 1 db citrom                            
  • 5 dkg darabolt mandula                               
  • 1 evőkanál olívaolaj                          
  • 1 csomó petrezselyemzöld                            
  • só, vegeta                  

 Köret:   

  • 25 dkg friss brokkolirózsa     
  •  só                  

 

 

Elkészítési mód:

A szűzérme szeleteket besózzuk folk-packon keresztül kiklopfoljuk, lisztben megforgatjuk és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. Menet közben a vajat serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a darabolt mandulát és a finomra vágott petrezselyemzöldet majd liszttel meghintjük, rövid pillanatig felhevítjük, és gyorsan felöntjük citromlével. Sóval, vegetával beízesítjük. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Állandó kevergetés mellet, szép bársonyos mártást kapunk. A citromot megmossuk, karikákra vágjuk. Az elősütött szűzérméket és a citromkarikákat belerakjuk a mártásba és lassú tűzön összepároljuk.

Köret elkészítési módja:

A friss brokkoli rózsát sós vízben puhára főzzük és esztétikusan a citromos-vajas-mandulás szűzérmék mellé köretként tálaljuk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben