topbar
fejlec01

foetel Töltött szűzérmék gyulai módra galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg szűzpecsenye

20 dkg gyulai kolbász

 3 db tojás

 2 dl tejföl

 3 dkg liszt

 3 db zöldpaprika

 5 db paradicsom

 1 fej vöröshagyma

 5 dkg mangalicazsír

 2 dkg őrölt paprika

 só, bors

 

Elkészítési mód:

A szűzérmét a hártyájától megtisztítjuk és a közepét kiszúrjuk. A hagymát finomra, a kolbászt karikákra, a zöldpaprikát metéltre vágjuk. A paradicsomot bevagdossuk, forró vízzel leforrázzuk és a héját lehúzzuk róla. A hagyma felét, a paprikát és a kolbászt 2 dkg zsíron megpirítjuk, meghintjük 1 dkg őrölt paprikával, hozzáadunk 3 db paradicsomot, a felvert tojást, egy forralás után betöltjük a szűzérmébe. A hús végét hústűvel átszúrjuk, fóliára tesszük, meghintjük sóval, borssal, feltekerjük, tepsibe rakjuk, 1 dl vízzel felöntjük, 180 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk, azután kibontjuk a fóliából, és pirosra sütjük. Közben 2 dkg zsíron a hagymát megpirítjuk, meghintjük a maradék őrölt paprikával, hozzáadjuk a 2 db paradicsomot, lesütjük, majd felöntjük 1 dl vízzel és a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk és krémesre főzzük. A húst felszeleteljük, belerakjuk a paprikás mártásba és egy forralás után a galuska mellé külön tálaljuk.

 

Galuska
Hozzávalók: (4 személyre)

  4 db tojás

10 dkg liszt

  1 csomó petrezselyemzöld

 só

 

Elkészítési mód:

A tojásokat, a lisztet, a finomra vágott petrezselymet a sóval simára keverjük. 2 l forrásban lévő, enyhén sós vízben galuskaszaggatóval a tésztát beleszaggatjuk és addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek, majd leszűrjük.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben