Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Töltött szűzérmék gyulai módra, galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 dkg szűzpecsenye
  • 20 dkg gyulai kolbász
  •  3 db tojás
  •  2 dl tejföl
  •  3 dkg liszt
  •  3 db zöldpaprika
  •  5 db paradicsom
  •  1 fej vöröshagyma
  •  5 dkg mangalicazsír
  •  2 dkg őrölt paprika
  •  só, bors

Elkészítési mód:
A szűzérmét a hártyájától megtisztítjuk és a közepét kiszúrjuk. A hagymát finomra, a kolbászt karikákra, a zöldpaprikát metéltre vágjuk. A paradicsomot bevagdossuk, forró vízzel leforrázzuk és a héját lehúzzuk róla. A hagyma felét, a paprikát és a kolbászt 2 dkg zsíron megpirítjuk, meghintjük 1 dkg őrölt paprikával, hozzáadunk 3 db paradicsomot, a felvert tojást, egy forralás után betöltjük a szűzérmébe. A hús végét hústűvel átszúrjuk, fóliára tesszük, meghintjük sóval, borssal, feltekerjük, tepsibe rakjuk, 1 dl vízzel felöntjük, 180 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk, azután kibontjuk a fóliából, és pirosra sütjük. Közben 2 dkg zsíron a hagymát megpirítjuk, meghintjük a maradék őrölt paprikával, hozzáadjuk a 2 db paradicsomot, lesütjük, majd felöntjük 1 dl vízzel és a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk és krémesre főzzük. A húst felszeleteljük, belerakjuk a paprikás mártásba és egy forralás után a galuska mellé külön tálaljuk.

 

Galuska
Hozzávalók: (4 személyre)

  •   4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  •   1 csomó petrezselyemzöld
  •  só

 

Elkészítési mód:
 A tojásokat, a lisztet, a finomra vágott petrezselymet a sóval simára keverjük. 2 l forrásban lévő, enyhén sós vízben galuskaszaggatóval a tésztát beleszaggatjuk és addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek, majd leszűrjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben