Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kakukkfüves gyöngytyúk vargányagombával, spárgával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 db gyöngytyúk
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 20 dkg vargányagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 db zeller
  • 4 cs. zöldspárga
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

 


Elkészítési mód:
A jól megtisztított gyöngytyúkot egészben a tisztított vöröshagymával, a fokhagymával, a zellerrel és a kakukkfűvel enyhén sós vízben félpuhára főzzük, a levét leszűrjük és félrerakjuk. A spárgát 10-15 perc alatt vízben félpuhára főzzük és baconszalonnába tekerjük. A félig főtt gyöngytyúkot feldaraboljuk, sóval meghintjük, tepsibe rakjuk, a baconszalonnába tekert spárgával együtt, olívaolajjal meglocsoljuk és 150 °C előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A vargányagombát kockákra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, liszttel megszórjuk, majd a leszűrt gyöngytyúk hús levével felöntjük, és puhára pároljuk. Esztétikusan, ízlésesen friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
      

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben