Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tótkomlósi marhalábszár pörkölt egészben főtt burgonyával

 

Hozzávalók: (4 személyre)


• 80 dkg marhalábszár
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 80 dkg tisztított burgonya
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 db zöldpaprika
• 2 db paradicsom
• 5 dkg tótkomlósi házi őrölt pirospaprika
• egy csipet őrölt kömény
• egy csipet bors
• 5 dkg zsír
• só


Elkészítési mód:
A marhalábszárat, a szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot kockákra, a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, utána beletesszük a többi hozzávalót a hússal együtt, meghintjük őrölt pirospaprikával, köménnyel, borssal, sóval ízesítjük, zsírjára sütjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sűrű kevergetés mellett folyadékpótlással lassú tűzön kb. 3 óra alatt puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk és egészben, enyhén sós vízben megfőzzük. A pörköltet karikára vágott főtt burgonyával, hagymával, zöldpaprikával díszítve forrón kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben