topbar
fejlec01

foetel Májas hurka Majorannás hurka Kedvenc kolbászreceptem

 

Májas hurka

Hozzávalók (1 kg-hoz)

20 dkg húsos tokaszalonna

55 dkg máj

10 dkg tüdő

15 dkg rizs

1 kis fej vöröshagyma

1 kk. szegfűbors

2 dkg zsír

2 dkg só


Elkészítési mód:

A húsos tokaszalonnát, a májat, a tüdőt bő vízben megabáljuk, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst, és lehűtjük. Ledaráljuk a tokaszalonnát és a belsőségeket, azután hozzáadjuk a zsíron megpirított, apróra vágott hagymát, a főtt rizst, a fűszereket, összekeverjük, és hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük. 80-90 °C –os abalében kb. 40-50 percig abáljuk, majd hagyjuk kihűlni.

 

Majorannás hurka

Hozzávalók (1 kg-hoz)


45 dkg sertésfejhús fülével

10 dkg vese

15 dkg nyelv

15 dkg tüdő

15 dkg rizs

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 dkg zsír

1 dkg édesnemes őrölt pirospaprika

1 kk. őrölt bors

1 csipet őrölt kömé

2 dkg majoránna

2 dkg só

 

Elkészítési mód:

A fejhúst, a nyelvet, a belsőségekkel együtt bő vízben megabáljuk, majd kivesszük. Ugyanebben a lében megfőzzük a rizst, és lehűtjük. Hozzáadjuk a zsíron megpirított hagymát, fokhagymát, paprikával, borssal, köménnyel, majoránnával, sóval fűszerezzük. Hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük, és kb. 85 °C-on 30 percig abáljuk, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni. Sütési tanács: A kolbászt és a hurkákat hideg vízbe mártjuk, így nem fognak szétpukkadni. Kevés zsiradékban sütőben 120 °C -on pirosra sütjük.

 

foetel kolbasz

Kedvenc kolbászreceptem

Hozzávalók (1 kg-hoz)


25 dkg sertéscomb

25 dkg karaj

15 dkg lapocka

20 dkg dagadó

15 dkg hasalja szalonna

1 dkg erős őrölt pirospaprika

2,5 dkg édesnemes őrölt pirospaprika

1 kk. őrölt kömény

1 gerezd fokhagyma

2 dkg só

 

Elkészítési mód:

A húsokat a szalonnával lassú fordulatú és közepes (5-6) rostélyú darálóval ledaráljuk. A darált húst egy tálba tesszük, a fűszerekkel és a sóval egyenletesen megszórjuk, majd alaposan összedolgozzuk. A műveletet nem kapkodva, nyugodtan pálinkaszünetek közbeiktatásával végezzük. Sertés- vékonybélbe töltjük, a hosszú kolbászokat ne vágjuk el, hanem többször csavarjuk meg.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben