Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Májas hurka, Majorannás hurka, Kedvenc kolbászreceptem

 

Májas hurka

Hozzávalók (1 kg-hoz)

 

• 20 dkg húsos tokaszalonna
• 55 dkg máj
• 10 dkg tüdő
• 15 dkg rizs
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 kk. szegfűbors
• 2 dkg zsír
• 2 dkg só


Elkészítési mód:
A húsos tokaszalonnát, a májat, a tüdőt bő vízben megabáljuk, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst, és lehűtjük. Ledaráljuk a tokaszalonnát és a belsőségeket, azután hozzáadjuk a zsíron megpirított, apróra vágott hagymát, a főtt rizst, a fűszereket, összekeverjük, és hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük. 80-90 °C –os abalében kb. 40-50 percig abáljuk, majd hagyjuk kihűlni.

 

 

Majorannás hurka

Hozzávalók (1 kg-hoz)


• 45 dkg sertésfejhús fülével
• 10 dkg vese
• 15 dkg nyelv
• 15 dkg tüdő
• 15 dkg rizs
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 dkg zsír
• 1 dkg édesnemes őrölt pirospaprika
• 1 kk. őrölt bors
• 1 csipet őrölt kömény
• 2 dkg majoránna
• 2 dkg só

Elkészítési mód:
A fejhúst, a nyelvet, a belsőségekkel együtt bő vízben megabáljuk, majd kivesszük. Ugyanebben a lében megfőzzük a rizst, és lehűtjük. Hozzáadjuk a zsíron megpirított hagymát, fokhagymát, paprikával, borssal, köménnyel, majoránnával, sóval fűszerezzük. Hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük, és kb. 85 °C-on 30 percig abáljuk, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni. Sütési tanács: A kolbászt és a hurkákat hideg vízbe mártjuk, így nem fognak szétpukkadni. Kevés zsiradékban sütőben 120 °C -on pirosra sütjük.

 

Kedvenc kolbászreceptem

Hozzávalók (1 kg-hoz)


• 25 dkg sertéscomb
• 25 dkg karaj
• 15 dkg lapocka
• 20 dkg dagadó
• 15 dkg hasalja szalonna
• 1 dkg erős őrölt pirospaprika
• 2,5 dkg édesnemes őrölt pirospaprika
• 1 kk. őrölt kömény
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 dkg só

Elkészítési mód: A húsokat a szalonnával lassú fordulatú és közepes (5-6) rostélyú darálóval ledaráljuk. A darált húst egy tálba tesszük, a fűszerekkel és a sóval egyenletesen megszórjuk, majd alaposan összedolgozzuk. A műveletet nem kapkodva, nyugodtan pálinkaszünetek közbeiktatásával végezzük. Sertés- vékonybélbe töltjük, a hosszú kolbászokat ne vágjuk el, hanem többször csavarjuk meg.  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben