foetel Májas hurka Majorannás hurka Kedvenc kolbászreceptem

 

Májas hurka

Hozzávalók (1 kg-hoz)

20 dkg húsos tokaszalonna

55 dkg máj

10 dkg tüdő

15 dkg rizs

1 kis fej vöröshagyma

1 kk. szegfűbors

2 dkg zsír

2 dkg só


Elkészítési mód:

A húsos tokaszalonnát, a májat, a tüdőt bő vízben megabáljuk, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst, és lehűtjük. Ledaráljuk a tokaszalonnát és a belsőségeket, azután hozzáadjuk a zsíron megpirított, apróra vágott hagymát, a főtt rizst, a fűszereket, összekeverjük, és hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük. 80-90 °C –os abalében kb. 40-50 percig abáljuk, majd hagyjuk kihűlni.

 

Majorannás hurka

Hozzávalók (1 kg-hoz)


45 dkg sertésfejhús fülével

10 dkg vese

15 dkg nyelv

15 dkg tüdő

15 dkg rizs

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 dkg zsír

1 dkg édesnemes őrölt pirospaprika

1 kk. őrölt bors

1 csipet őrölt kömé

2 dkg majoránna

2 dkg só

 

Elkészítési mód:

A fejhúst, a nyelvet, a belsőségekkel együtt bő vízben megabáljuk, majd kivesszük. Ugyanebben a lében megfőzzük a rizst, és lehűtjük. Hozzáadjuk a zsíron megpirított hagymát, fokhagymát, paprikával, borssal, köménnyel, majoránnával, sóval fűszerezzük. Hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük, és kb. 85 °C-on 30 percig abáljuk, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni. Sütési tanács: A kolbászt és a hurkákat hideg vízbe mártjuk, így nem fognak szétpukkadni. Kevés zsiradékban sütőben 120 °C -on pirosra sütjük.

 

foetel kolbasz

Kedvenc kolbászreceptem

Hozzávalók (1 kg-hoz)


25 dkg sertéscomb

25 dkg karaj

15 dkg lapocka

20 dkg dagadó

15 dkg hasalja szalonna

1 dkg erős őrölt pirospaprika

2,5 dkg édesnemes őrölt pirospaprika

1 kk. őrölt kömény

1 gerezd fokhagyma

2 dkg só

 

Elkészítési mód:

A húsokat a szalonnával lassú fordulatú és közepes (5-6) rostélyú darálóval ledaráljuk. A darált húst egy tálba tesszük, a fűszerekkel és a sóval egyenletesen megszórjuk, majd alaposan összedolgozzuk. A műveletet nem kapkodva, nyugodtan pálinkaszünetek közbeiktatásával végezzük. Sertés- vékonybélbe töltjük, a hosszú kolbászokat ne vágjuk el, hanem többször csavarjuk meg.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben