Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Spenóttal töltött pulykarolád

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 40 dkg pulykamell
  • 20 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • pár szem szegfűbors,
  • só, bors     

 

Elkészítési mód:

A spenótot, a törtfokhagymát olajon megpirítjuk, sóval, borssal beízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A pulykamell filét éles késsel szétnyitjuk, majd folpackon keresztül kiklopfoljuk. Kb. 30×40-es hússzeletet kapunk, amit alufóliára helyezünk. A kihűlt spenótos töltelékhez hozzáadunk egy tojást, majd összekeverjük, és egyenletesen szétterítjük a húson. Óvatosan, szépen feltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Egy edénybe fedő alatt kb. 30 percig vízben pároljuk, majd kivesszük, kibontjuk a fóliából és tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 150 °C fokon, szép pirosra sütjük. Sós, olajos vízben megfőzött őrölt szegfűborssal locsolgatva illatosítjuk sütés közben. Szépen felszeletelve tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben