Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos borjúsült, illatos tök tallérral

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg borjúcomb
  • 1 db tök
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej zeller
  • 1 cs. zeller zöldje
  • 3 szál friss rozmaring
  • ½ dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. szegfűbors
  • 1 kk. fahéj
  • 1 ek. vaníliás cukor

 

Elkészítési mód:
A megtisztított combot besózzuk, olívaolajjal bekenjük, lábasba rakjuk és körbe kérget pirítunk. A rozmaringot és a zellert hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára pároljuk. A combot kivesszük a lábosból, a levét leszűrjük, és félrerakjuk. A húst olívaolajjal meglocsoljuk, tepsibe tesszük, és 150 °C-os előmelegített sütőben pirosra sütjük. (Javaslat: sütés közben a félretett húslével locsolgassuk.) Azt követően a lilahagymát megtisztítjuk. A tök belsejét kikaparjuk, négyfelé vágjuk, sütőben megsütjük, majd a tököt a héjától leválasztjuk. Turmixgéppel krémesítjük, vajon megpároljuk, szegfűborssal, fahéjjal, vaníliás cukorral és egy csipet sóval ízesítjük. A tökmasszát a liszttel összegyúrjuk, majd deszkán 1 cm vastagon elterítjük, kis pohárral tallérokat szaggatunk, azután tepsibe rakjuk, és sütőben rövid idő alatt aranybarnára pirítjuk. A lilahagymát feldaraboljuk, olajban lesütjük, húslében fedő alatt megpároljuk, sóval ízesítjük. A sült borjúcomb mellé köretként az illatos töktallért, a lilahagymát és a rozmaringot díszítve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben