Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Konfitált pulykamell filé, brokkoli felfújt sajt koronával

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 dkg pulykamell filé
  • 20 dkg zsír
  • 2 szál rozmaring
  • 5 dkg trapista sajt

Elkészítési mód:
A pulykamellet felszeleteljük, átmossuk, zsírral és a friss rozmaringgal együtt edénybe rakjuk, és lassú tűzön 2 órán keresztül konfitáljuk, vagyis abáljuk. Tálalás előtt néhány perccel a zsiradékot sóval ízesítjük. Az edényből a húst kivesszük, a zsírt szalvétával felitatjuk róla. Közben sajt chipset készítünk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a trapista sajtot halmokba ráreszeljük, közepét benyomjuk és grill fokozaton arany barnára sütjük. A hús mellé köretnek brokkoli felfújtat teszünk, tetejére sajt chipset rakunk, és koktélparadicsommal, sárgadinnye szeletekkel díszítve tálaljuk.

 

Brokkoli felfújt (250 kcal)
Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • 4 ek. búzadara
  • 4 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • só, bors

Elkészítési mód:
A brokkolit roppanósra főzzük, azután leszűrjük. Egy serpenyőben a vajat felolvasszuk, hozzákeverjük a lisztet, tejjel felöntjük, majd addig keverjük, míg besűrűsödik. Azt követően összekeverjük a brokkolival, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a búzadarát és a tojás sárgákat. A tojás fehérjéből habot verünk, melyet összekeverünk a beschamelles brokkolival. Kivajazott, kilisztezett formákba tesszük, 150°C-os előmelegített sütőben pár perc alatt ropogósra sütjük a tetejét.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben