Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kakukkfűvel fűszerezett rakott karfiol

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg karfiol (mirelit)
  • 20 dkg darált marhahús
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg darált császárszalonna
  • 20 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • só, bors
  •  

Elkészítési mód:

A karfiolt enyhén sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, félrerakjuk. A rizst 1 l vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. A finomra vágott hagymát és fűszernövényeket az olaj felében megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált húsokat. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 10-15 percig serpenyőben lesütjük, majd meglocsoljuk 2 kanál tejföllel és összekeverjük a rizzsel. Menet közben egy tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, kettéosztjuk a karfiolt, az egyik felét egyenletesen elterítjük, majd rárakjuk a darált rizses húst, azt követően a karfiol másik felével beborítjuk, azután enyhén sós, krémesre kevert tejföllel egyenletesen befedjük. 190 °C –os előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. Formázva tálaljuk, a tetejét meglocsoljuk simára kevert tejföllel, friss petrezselyemzölddel és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben