Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg sertésszűz
1 ek. olaj
2 ek. mustár
majoránna
só, bors
Elkészítési mód:
A mustárt összekeverjük a fűszerekkel és bedörzsöljük vele a húst. Forró olajban, körben forgatva kérget pirítunk rá, majd lassú tűzőn készre sütjük. Felszeletelve paradicsommal díszítve ízlésesen tálaljuk a köret mellé.
Sajtos burgonya torony
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
20 dkg reszelt sajt
15 dkg tejföl
2 kk. őrölt szerecsendió
2 dk vaj
só, bors
Elkészítési mód:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. Burgonyanyomóval áttörjük, tejföllel és reszelt sajttal krémesre keverjük, őrölt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Nyomózsák segítségével kivajazott tepsire kis tornyokat készítünk, és kb. 180○C-on rövid idő alatt aranybarnára sütjük.