foetel Fűszerkéregben sült sertésszűz sajtos burgonya toronnyal


Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg sertésszűz

1 ek. olaj

2 ek. mustár

majoránna

só, bors

Elkészítési mód:

A mustárt összekeverjük a fűszerekkel és bedörzsöljük vele a húst. Forró olajban, körben forgatva kérget pirítunk rá, majd lassú tűzőn készre sütjük. Felszeletelve paradicsommal díszítve ízlésesen tálaljuk a köret mellé.

 

Sajtos burgonya torony
Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya

20 dkg reszelt sajt

15 dkg tejföl

2 kk. őrölt szerecsendió

2 dk vaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. Burgonyanyomóval áttörjük, tejföllel és reszelt sajttal krémesre keverjük, őrölt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Nyomózsák segítségével kivajazott tepsire kis tornyokat készítünk, és kb. 180○C-on rövid idő alatt aranybarnára sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben