Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csirkeszárnyak Ádi módra

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 16 db csirkeszárny
  • 1 csomó kapor
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 3 levél friss bazsalikom
  • 1 szál friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • olívaolaj a sütéshez

 

 

Elkészítési mód:

A csirke szárnyakat jól megtisztítjuk, megsózzuk, és egy fazékba rakjuk. Egy kanál olajat hozzáadunk, majd belerakjuk a friss fűszernövényeket, a fokhagymát és az őrölt fűszereket. Sűrű kevergetés mellett pár percig lepirítjuk. Vízzel felöntjük, körülbelül 10-15 percig forraljuk, majd ebbe az illatos páclében 2-3 órán keresztül fedő alatt pihentetjük. Kivesszük a pácléből, majd lecsurgatjuk és forró olajban pirosra sütjük. A forró csirke szárnyakat az illatos páclével meglocsoljuk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben