Csirkeszárnyak Ádi módra
Hozzávalók: (4 személyre)
- 16 db csirkeszárny
- 1 csomó kapor
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 3 levél friss bazsalikom
- 1 szál friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
- só
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítési mód:
A csirke szárnyakat jól megtisztítjuk, megsózzuk, és egy fazékba rakjuk. Egy kanál olajat hozzáadunk, majd belerakjuk a friss fűszernövényeket, a fokhagymát és az őrölt fűszereket. Sűrű kevergetés mellett pár percig lepirítjuk. Vízzel felöntjük, körülbelül 10-15 percig forraljuk, majd ebbe az illatos páclében 2-3 órán keresztül fedő alatt pihentetjük. Kivesszük a pácléből, majd lecsurgatjuk és forró olajban pirosra sütjük. A forró csirke szárnyakat az illatos páclével meglocsoljuk.