Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Bakonyi harcsatekercs formába sült túrós csuszával

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 dkg afrikai harcsaszelet
  • 2 csom. petrezselyemzöldje
  • só, bors
  • A raguhoz:
  • 40 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 2 dl tej
  • só, bors

Elkészítési mód:
A halszeleteket hideg víz alatt megmossuk, azután egyesével alufóliára tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd 1-1 csomó petrezselyemzöldet helyezünk rá, és felcsavarjuk. Belerakjuk egy tepsibe, vizet öntünk alá, és 150 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre pároljuk. Közben a felszeletelt gombát és a finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, őrölt pirospaprikával, (stauboljuk) egy keverés után felöntjük tejjel, sóval, borssal ízesítjük és krémesre főzzük. Végezetül esztétikusan tálaljuk a formából kiöntött sült túrós csuszával.

 

Formába sült túrós csusza (460 kcal/fő)
Hozzávalók (4 személyre):

  • 25 dkg csuszatészta
  • 1 ek. olaj
  • 20 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg bacon

Elkészítési mód:
A tésztát forró, enyhén sós, olajos vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leszűrjük. A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. A túrót összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a pirított szalonnakockákkal és a tésztával. A kivajazott kerámiaformát baconszalonnával kibéleljük, túrós tésztával megtöltjük, majd 1-1 evőkanál tejföllel lekenjük, és befejezésül a bacon szalonnát ráhajtjuk. 150 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben