Bébi spenóttal, friss fűszernövényekkel töltött pulykatekercs, tagliatellével

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg pulykamell
  • zsályalevél, bazsalikomlevél, petrezselyemzöldje
  • 20 dkg bébi spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 ek. olívaolaj
  • őrölt szegfűbors, só,

Elkészítési mód:

A spenótot, a friss fűszerlevelekkel, a finomra vágott fokhagymával, az olajjal és a felvert tojással összekeverjük, sóval ízesítjük, őrölt szegfűborssal illatosítjuk. A pulykamellet éles késsel szétnyitjuk, majd folpackon keresztül kiklopfoljuk, sóval bedörzsöljük. A kiterített húst alufóliára helyezzük, a tölteléket egyenletesen szétterítjük. Óvatosan feltekerjük, és az alufóliába becsomagoljuk. Egy edénybe fedő alatt kb. 30 percig vízben pároljuk, majd kivesszük, kibontjuk a fóliából és tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 150 °C fokon, szép pirosra sütjük, azután éles késsel felszeleteljük.

Rozmaringos tagliatelle
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 25 dkg tagliatelle (széles metélt)
  • 5 dkg póréhagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • 1 szál friss rozmaring

Elkészítési mód:
Serpenyőben az olívaolajt felhevítjük, hozzáadjuk a kockákra vágott kolozsvári szalonnát, a póréhagymát, a finomra vágott rozmaringot, majd lepirítjuk, hozzáadjuk a vajat, megszórjuk a reszelt parmezánnal, ráöntjük a tejet; sóval ízesítjük és összepároljuk. Menet közben a tésztát lobogó enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a forró szósszal összekeverjük, majd a hús mellé tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben