Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkecombok

 

Sült csirkecombok paprikás mártásban, túrós csuszával

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 8 db csirkecomb
  • 10 dkg csabai kolbász
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db paradicsom
  • 2 db TV paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet bors
  • 2 dkg kalocsai őrölt paprika
  • só, vegeta

  

Elkészítési mód:
Olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, a TV paprikát, a kolozsvári szalonnát és a csabai kolbászt, majd a leforrázott paradicsomról lehúzzuk a héját és darabolva hozzáadjuk. Megszórjuk őrölt paprikával, összekeverjük és 2 dl vízzel felöntjük. Sóval, borssal, vegetával ízesítjük. Erős tűzön főzzük. Ha elfövi a levét apránként pótoljuk, míg végül egy krémes bársonyos, pörköltalapot kapunk. Tejfölös liszttel behabarjuk, összefőzzük és simára keverjük. Menet közben a beízesített csirkecombokat lassú tűzön, kevés olajon megsütjük, majd belerakjuk a paprikás mártásba és lassan pötyögtetve puhára pároljuk.

 

Túrós csusza 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 30 dkg házi lebbencstészta
  • 10 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kanál olaj

 

 

Elkészítési mód:

A lebbencstésztát 1 l forró, olajos, sós vízben megfőzzük. Szűrön keresztül hideg vízzel átmossuk. Menet közben olajban kisütjük a kockára vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, összefőzzük, majd összekeverjük a lebbencstésztával. A paprikás csirkecombok mellé esztétikusan tálaljuk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben