Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Lencsefőzelék füstölt oldalassal

 

Füstölt oldalas
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg füstölt oldalas
  • 2 levél friss bazsalikom
  • 2 db babérlevél
  • pár szem szegfűbors
  • 1 dl olaj

Elkészítési mód:
Az oldalast 8 db-ra vágjuk, majd a bazsalikommal, babérlevéllel, szegfűborssal együtt beletesszük egy lábasba, vízzel felöntjük, és puhára előfőzzük, (a levet félretesszük a lencsefőzelékhez) azt követően forró olajban enyhén megpirítjuk.


Lencsefőzelék
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 db friss bazsalikomlevél
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:
A zúzott fokhagymát kevés olajon felhevítjük, majd hozzáadjuk a jól átmosott lencsét, a babérlevelet, a friss bazsalikomot és felöntjük a füstölt oldalas sós levével. Puhára főzzük, amikor kész, tejföllel, liszttel behabarjuk. (A lisztet és a tejfölt összekavarjuk, majd a főzelékről a forró levet hozzáadjuk és bársonyosra keverjük, s visszaöntjük a lencséhez. Ha nagyon sűrű, akkor folyadékkal pótolhatjuk.) A füstölt oldalas mellé tálaljuk.