topbar
fejlec01

foetel Lencsefőzelék füstölt oldalassal

 

Füstölt oldalas
Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg füstölt oldalas

2 levél friss bazsalikom

2 db babérlevél

pár szem szegfűbors

1 dl olaj

 

Elkészítési mód:

Az oldalast 8 db-ra vágjuk, majd a bazsalikommal, babérlevéllel, szegfűborssal együtt beletesszük egy lábasba, vízzel felöntjük, és puhára előfőzzük, (a levet félretesszük a lencsefőzelékhez) azt követően forró olajban enyhén megpirítjuk.


foetel Lencsefőzelék füstölt oldalassal 2

Lencsefőzelék
Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg lencse

2 gerezd fokhagyma

2 db babérlevél

2 db friss bazsalikomlevél

1 dl tejföl

2 ek. liszt

1 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A zúzott fokhagymát kevés olajon felhevítjük, majd hozzáadjuk a jól átmosott lencsét, a babérlevelet, a friss bazsalikomot és felöntjük a füstölt oldalas sós levével. Puhára főzzük, amikor kész, tejföllel, liszttel behabarjuk. (A lisztet és a tejfölt összekavarjuk, majd a főzelékről a forró levet hozzáadjuk és bársonyosra keverjük, s visszaöntjük a lencséhez. Ha nagyon sűrű, akkor folyadékkal pótolhatjuk.) A füstölt oldalas mellé tálaljuk.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben