foetel Lencsefőzelék füstölt oldalassal

 

Füstölt oldalas
Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg füstölt oldalas

2 levél friss bazsalikom

2 db babérlevél

pár szem szegfűbors

1 dl olaj

 

Elkészítési mód:

Az oldalast 8 db-ra vágjuk, majd a bazsalikommal, babérlevéllel, szegfűborssal együtt beletesszük egy lábasba, vízzel felöntjük, és puhára előfőzzük, (a levet félretesszük a lencsefőzelékhez) azt követően forró olajban enyhén megpirítjuk.


foetel Lencsefőzelék füstölt oldalassal 2

Lencsefőzelék
Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg lencse

2 gerezd fokhagyma

2 db babérlevél

2 db friss bazsalikomlevél

1 dl tejföl

2 ek. liszt

1 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A zúzott fokhagymát kevés olajon felhevítjük, majd hozzáadjuk a jól átmosott lencsét, a babérlevelet, a friss bazsalikomot és felöntjük a füstölt oldalas sós levével. Puhára főzzük, amikor kész, tejföllel, liszttel behabarjuk. (A lisztet és a tejfölt összekavarjuk, majd a főzelékről a forró levet hozzáadjuk és bársonyosra keverjük, s visszaöntjük a lencséhez. Ha nagyon sűrű, akkor folyadékkal pótolhatjuk.) A füstölt oldalas mellé tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben