Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pulykaragú Ádi módra

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 20 dkg pulykamell
  • 10 dkg császárszalonna
  • 5 dkg gyulai kolbász
  • 5 dkg csabai kolbász
  • 20 dkg brokkoli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db pritamin paprika
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 kanál olívaolaj
  • só, vegeta

           

 

 

Elkészítési mód:

A pulykamellet, a szalonnát, a hagymát és a tisztított zöldségeket, a pritamin paprikát apró kockákra, a kolbászokat karikákra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük. A hagymát, a szalonnát, a kolbászokat, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összes nyersanyagot. Sóval, borssal, vegetával beízesítjük. Liszttel megszórjuk és összekeverjük. Kevés víz hozzáadásával addig főzzük, amíg minden megpuhul.    

Köret:

 

Töltött gomba besamel köntösben    

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 8 db gomba
  • 15 dkg túró
  • 5 dkg póréhagyma
  • 2 db bazsalikomlevél
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál tej
  • fehér bors

      

Elkészítés:

A gombafejeket megmossuk, a szárát külön tesszük, a fejeket sós vízben megpároljuk, majd lecsurgatjuk. A finomra vágott póréhagymát, a friss bazsalikomlevelet, és az apróra vágott gombaszárat vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejet és összefőzzük. A gombakalapba beletöltjük egyenként a túros, gombás, bazsalikomos tölteléket, majd a másik gombakalapot a tetejére tesszük. Amikor minden gombát megtöltöttünk, besamel mártással leöntjük. 150 C°-os előmelegített sütőben szép barnára sütjük. Köretként tálaljuk a pulykaragu mellé.

Besamelmártás: (tejmártás)

Vajon a lisztet felhevítjük, majd tejet adunk hozzá és simára keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben