topbar
fejlec01

foetel Hízott kacsamáj birsalma chutney val jázminrizzsel

 

Libamáj
Hozzávalók: (4 személyre) ( 1400 kcal/fő)

80 dkg hízott libamáj

liszt

10 dkg vaj

bors, só

 

Elkészítési mód:

A májat felszeleteljük, mind a két oldalát lisztbe mártjuk és vajban rövid idő alatt megsütjük, majd sóval, borssal meghintjük. Tálalásig melegen tartjuk.

 

Birsalmachutney
Hozzávalók: (4 személyre)

1 üv. birsalma kompót

2 ek. olívaolaj

1 db kápia paprika

1 db kis fej vöröshagyma

3 db paradicsom

1 tk. morzsolt kakukkfű

1 tk. őrölt szegfűbors

1 tk. chilipaprikaszósz

1 karika friss gyömbér


Elkészítési mód:

A birsalma kompótot, a vöröshagymát, a kicsumázott paprikát, a hámozott gyömbért és a héjától leforrázott paradicsomot apróra vágjuk. Olívaolajon lesütjük, majd a kompót levével felöntjük, kakukkfűvel, szegfűborssal, sóval, chilipaprikaszósszal fűszerezzük. Folyadék pótlásával, állandó kevergetés mellet, lassú tűzön kb. 1 óra alatt készre főzzük, majd botmixerrel krémesítjük.

 

Jázminrizs
Hozzávalók: (4 személyre)

30 dkg rizs

1 db vöröshagyma

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 1 l vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz, lefedjük tiszta konyharuhával, majd 20 percig állni hagyjuk, és a hagymát kivesszük belőle. Ízlésesen díszítve a máj és a chutney mellé tálaljuk.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben