Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Hízott kacsamáj, birsalma chutney-val, jázminrizzsel

 

Hízott kacsamáj
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg hízott kacsamáj
  • liszt
  • 10 dkg vaj
  • bors, só

Elkészítési mód:
A kacsamájat felszeleteljük, mind a két oldalát lisztbe mártjuk és vajban rövid idő alatt megsütjük, majd sóval, borssal meghintjük. Tálalásig melegen tartjuk.


Birsalma chutney
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 üv. birsalma kompót
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 tk. őrölt kakukkfű
  • 1 tk. őrölt szegfűbors
  • 1 tk. chili paprikaszósz
  • 1 karika friss gyömbér

Elkészítési mód:
A birsalma kompótot, a vöröshagymát, a kicsumázott paprikát, a hámozott gyömbért és a héjától leforrázott paradicsomot apróra vágjuk. Olívaolajon lesütjük, majd a kompót levével felöntjük, kakukkfűvel, szegfűborssal, sóval, chili paprikaszósszal fűszerezzük. Folyadék pótlásával, állandó kevergetés mellet, lassú tűzön kb. 1 óra alatt készre főzzük, majd botmixerrel krémesítjük.

Jázminrizs
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 1 l vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz, lefedjük tiszta konyharuhával, majd 20 percig állni hagyjuk, és a hagymát kivesszük belőle. Ízlésesen díszítve a máj és a birsalma chutney mellé tálaljuk.