Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tokány Ádi módra

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg lencse
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, vegeta

                                    

 

Elkészítési mód:

 

A finomra vágott hagymát, petrezselyemzöldet, a fokhagymát olívaolajon enyhén megpirítjuk majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a kockákra vágott petrezselyemgyökeret valamint a sárgarépát.  Belerakjuk az előző nap beáztatott lencsét. Sóval, vegetával ízesítjük. Fedő alatt, rövid ideig  megpároljuk, felöntjük 1 l vízzel és puhára főzzük. Tálalásnál simára kevert tejföllel ízlésesen meglocsoljuk, és meghintjük petrezselyemzölddel. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben