Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fokhagymás – bazsalikomos sült oldalas burgonyával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 szál friss bazsalikom
  • só, bors, vegeta
  • 80 dkg burgonya
  • 2 ek. olívaolaj a hús sütéshez
  • olaj a burgonyasütéshez

Elkészítési mód:
A besózott sertésoldalast a csontok között 8 db-ra vágjuk. Olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát és a finomra vágott bazsalikomot. Felöntjük vízzel, borssal, vegetával fűszerezzük és félpuhára pároljuk. Ezt követően lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 150 °C-on szép barnára sütjük. A fokhagymából pépet készítünk, amellyel a frissen sütött forró húst bekenjük.
Menet közben megtisztítjuk a burgonyát és durva reszelőn lereszeljük. Tiszta konyharuhával a levét felitatjuk, majd bő forró olajban enyhén pirosra sütjük. Köretként tálaljuk a fokhagymás oldalashoz.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben